De Eendraghtshof wordt een groene en duurzame wijk met bomen, hagen en een groen buurtpark . De huizen in de wijk worden gebouwd met duurzame en natuurinclusieve oplossingen om energie op te wekken, energie te besparen en de natuur te behouden.

Een park voor ontmoeting

We richten de openbare ruimte in de wijk in met aandacht voor de natuur. Er is ruimte voor verschillende bomen en struiken, we gebruiken materialen van hoge kwaliteit en zoeken naar duurzame oplossingen. Er komt een centraal park in de wijk waar bewoners kunnen samenkomen en kinderen kunnen spelen tussen de bomen. Deze plek is bedoeld voor ontmoeting en om te ontdekken. Als speelelementen worden een picknickplek, schommel en grote picknicktafel voor jong en oud overwogen.

Meisje op de fiets met oma

Natuurinclusief bouwen

In de wijk Eendraghtshof kunt u een huis bouwen dat past in een groene omgeving en bijdraagt aan de biodiversiteit. Huizen worden gebouwd met materialen die hoogwaardig, duurzaam, modern en tijdloos zijn. De materialen sluiten aan bij het industriƫle/stoere karakter van het gebied. De woning kan worden uitgevoerd in baksteen of natuursteen indien gewenst in combinatie met beton, hout of cortenstaal. Voor huismussen en gierzwaluwen kunnen er nestgelegenheden en broedplaatsen worden gemaakt in de gevel of onder de dakranden, bijvoorbeeld door speciale neststenen in te metselen. Huizen hebben begroeide gevels of een garage of plat dak met begroeiing (een sedumdak). Planten op en aan het huis zorgen voor een natuurlijke sfeer in de wijk en zijn goed voor bijen en vlinders. De erfafscheidingen bestaan uit groene hagen en parkeren gebeurt zoveel mogelijk op eigen terrein op de kavels zelf of op besloten parkeervakken. Zo krijgt de wijk een dorps karakter.

Zijkant van een huis

In de zomer kan de temperatuur flink stijgen in een woonwijk, wat leidt tot hittestress. In het voor- en najaar zorgen flinke regenbuien vaak voor wateroverlast. In Eendraghtshof willen we ervoor zorgen dat water op een natuurlijke manier weg kan stromen en de temperatuur in de wijk minder snel stijgt in de zomer. U kunt hieraan bijdragen door planten, bomen en gras in uw tuin te planten en een regenton te plaatsen of een vijver aan te leggen. We willen zo min mogelijk beton en tegels in de wijk, alleen wanneer noodzakelijk. Daarom stimuleren we bewoners om hun tuinen groen in te richten.

Duurzame oplossingen

We zien in Eendraghtshof graag huizen die voorzien zijn van duurzame oplossingen. Denk hierbij aan zonnepanelen op het dak voor duurzame energieopwekking. U kunt ook overwegen om een warmtepomp te installeren of HR+++ glas te plaatsen. Natuurlijk is het gebruik van duurzame materialen ook belangrijk bij de bouw van uw huis.