Gemeente Voorne aan Zee

De nieuwe gemeente Voorne aan Zee is een natuurrijke gemeente die uitnodigt om te wonen, werken of te recreëren. Deze bijzondere plek verbindt strand, duinen, bossen en polders met de grote steden en kleine dorpen. De historie in deze gemeente is te zien en te beleven in de historische vestingsteden Hellevoetsluis en Brielle. Oostvoorne en Rockanje liggen dichtbij zee waar stranden en duinen zich lenen voor mooie wandelingen.

Strand en vuurtoren Hellevoetsluis
Vesting haven Hellevoetsluis

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis is een historische vestingstad met zo’n 40.000 inwoners. Het is gelegen aan het Haringvliet en heeft daardoor veel watersportmogelijkheden en maar liefst 6 jachthavens. In de historische vesting van de stad zie je de maritieme geschiedenis terug en zijn er veel gezellige horecagelegenheden. De stad heeft een groot winkelcentrum en veel faciliteiten zoals een nieuw gebouwd zwembad, sporthallen, kindcentrum en cultuurhuis. Ook zijn er diverse basisscholen en middelbare scholen. Met zo’n 30 minuten rijden in de auto zit je nabij Rotterdam en binnen 5 minuten op de N57 richting Zeeland. Hellevoetsluis ligt in de buurt van het Noordzeestrand waar je kan genieten van de zee, heerlijk kan wandelen door de duinen of kan uitwaaien op het strand. Door de ligging, de combinatie van historie en eigentijdsheid en het hoge voorzieningenniveau is Hellevoetsluis een aantrekkelijke stad om te wonen.

Eendraghtshof

Eendraghtshof is een van de nieuwe woonbuurten in gebiedsontwikkeling Stadsdorp 3223. De Eendraghtshof bevindt zich tussen de straten Sportlaan, Wisselslag en Vlinderslag. Het moderne en grote winkelcentrum De Struytse Hoek ligt in de buurt, net als het buurtwinkelcentrum Evertsenplein. Het nieuw gebouwde zwembad en sportcomplex de Eendr8 is op loopafstand evenals het kindcentrum De Samenstroom, waar kinderopvang en een basisschool deel van uitmaken. Met 15 minuten fietsen sta je op het strand. En voor forenzen ligt Rotterdam op een half uur rijden met de auto. Er is een bushalte vlakbij Eendraghtshof, vanwaar je snel met het openbaar vervoer naar omliggende plaatsen reist, zoals Spijkenisse.
 

Informatie over de bereikbaarheid en voorzieningen in de buurt